A különböző halfajtákat tartalmazó közösségi akváriumokban a tartott díszhalak eltérő táplálékigényekkel rendelkeznek. A JBL PRONOVO BEL figyelembe veszi a különböző etetési módokat, és széles választékot kínál halainak a természetes és egészséges táplálkozáshoz. Ha tovább szeretné bővíteni a rendelkezésre álló élelmiszerek körét, a JBL PRONOVO BEL alapélelmiszert kiegészítheti a JBL fajkoncepciójából származó egyéb élelmiszerekkel és csemegékkel.
A JBL PRONOVO BEL alapeledel, tökéletes táplálék minden mindenevő hal és halközösség számára. A 6,3:1 fehérje/zsír aránnyal pontosan a megfelelő arány érhető el, amely ideális a legtöbb trópusi halfaj számára. A melegvízi halak (23-30 °C) szerveiben a magasabb zsírtartalom zsírleépüléshez vezet! A halközösségekben, mint a legtöbb közösségi akváriumban, a PRONOVO BEL 15 fő összetevője tökéletes táplálkozási alapot képez, amelyet fajtápokkal lehet (nem kötelező) kiegészíteni a halfajok étrendjének egyéni adaptációja és diverzifikációja érdekében. Az sem baj, ha például a bettáid is megeszik a márnáidnak való kaját és fordítva. Csak az a fontos, hogy minden halcsoport számára megfelelő táplálékot kínáljon. A változatosság mindig jó!
Nagyon fontos, hogy olyan táplálékméretet válasszunk, amely illeszkedik a halfaj szájméretéhez. A pelyhek gyorsan megpuhulnak, és szinte minden halfaj fogyaszthatja. Más a helyzet a granulátummal, ahol a tartandó hal legkisebb szájmérete határozza meg, hogy milyen méretű táplálékot vásárol. A dobozok bal alsó sarkában megtalálja az étel megfelelő méretét. Inkább olyan ételt válasszunk, amelyik kicsi, mint túl nagy!
A fokhagymáról: A halak természetesen nem ismerik élőhelyükről a fokhagymát. A dél-amerikai pantanali JBL-expedíciók során végzett megfigyelések azonban azt mutatták, hogy a halak elutasítják a víz alatti növényeket, és szívesebben ugranak ki a vízből, hogy megegyék a vízparti bokrok és fák finomabbnak tűnő leveleit! Ezek több ízt tartalmaznak, mint a "nyálkás" víz alatti levelek. A fokhagyma hozzáadásával pontosan ez a hatás érhető el.